600p400b

Clubul de lectură Nemira este un loc unic în care cititorii pasionați se pot întâlni într-un spațiu relaxat, în care să citească și să dezbată cărțile lor preferate, alături de scriitori și editori deopotrivă!

A treia întâlnire a Clubului de lectură Nemira a avut loc săptămâna aceasta și a avut ca subiect de discuţie volumul Jocul lui Ender de Orson Scott Card. Timp de două ore, fanii cărţii  Jocul lui Ender de Orson Scott Card au dezbătut subiectul uneia dintre cele mai importante cărţi din literatura SF din toate timpurile.

Următoarea ediție a Clubului de lectură Nemira va avea loc luni, 17 iunie, ora 19:00, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona.  Membrii Clubului de lectură au ales deja cartea lunii iulie, titlul ce va fi dezbătut la a patra întâlnire este Ubik de Philip K. Dick.

Ubik este o carte care testează mintea cititorului,  determinându-l pe acesta să analizeze încontinuu ce este realitate şi ce nu şi ce reprezintă percepţia sa şi a celor din jur. Preocupat de multiplele forme ale realității, Philip K. Dick a scris o poveste în care regresia timpului și deriva temporală invită cititorii într-o incursiune în viitor. Moartea lui Glen Runciter declanșează o misiune nebunească, în decursul căreia morții le dictează viilor. Entitatea Ubik, metaforă a unui Dumnezeu atotputernic și atotștiutor, intră în scenă. Începe spectacolul.

Întâlnirea cititorilor va avea loc pe 17 iunie cînd sunt aşteptaţi să dezbată împreună cu ceilalţi participanţi fascinanta poveste cuprinsă în paginile cărţii.  „În toate scrierile mele pun la îndoială chiar şi existenţa Universului; mă întreb cu voce tare dacă există cu adevărat, dacă noi suntem reali.” (Philip K. Dick)

Fotografiile de la Clubul de lectură Nemira #3 din data de 20 mai pot fi vizualitate pe pagina de Facebook Nemira.

 

Poveştile sunt cu atât mai frumoase, cu cât ai pe cineva cu care să le împărtășești. Clubul de lectură Nemira este locul unde călătoria spre lumea fascinantă a cărţilor bune începe.

 

 

 

 

 

Taguri: , , ,