Săptămâna aceasta editura Nemira ajunge la 26 de ani de activitate editorială de la înființarea ei de către Valentin Nicolau, pe 22 iulie 1991.

Pentru a sărbători alături de cititori plăcerea lecturii, am pregătit o promoție specială pe nemira.ro, cu transport gratuit şi carte cadou la orice comandă, precum și o tombolă la care este înscris automat oricine cumpără cărți de pe site-ul editurii în săptămâna 18-23 iulie.

Marele premiul al tombolei este un weekend pentru două persoane la Conacul Ambient, din Brașov (regulamentul aici).

Valentin Nicolau a pus bazele editurii Nemira, pornind astfel într-o mare aventură prin lumea cărţilor: „Când a trebuit să dau nume editurii m-a fascinat rezonanţa numelui unui munte, a unui vârf de munte din Carpaţii Orientali: Nemira. Suna seducător, nu-mi pot explica exact de ce m-a vrăjit. Primul slogan al editurii botezate astfel în 1991 fost ”Un munte de cărţi, un sigur pisc – Nemira”. Aveam să descopăr abia mai târziu, chiar pe pielea mea, că Nemira înseamnă fără pace, nelinişte…”, exprima Valentin Nicolau.

În decursul acestor 26 de ani, Nemira a adus în casele cititorilor peste 20 de milioane de volume şi 1500 de autori prestigioşi, unii dintre ei traduşi pentru prima dată în limba română, precum Michel Houellebecq, Pascal Bruckner, Paul Coelhlo, Alessandro Baricco, John Kennedy Toole, George R.R. Martin, Philip K. Dick, Stephen King sau Frank Herbert.