Colectia Yorick

De când n-ați mai mai fost la teatru? De când n-ați mai citit o carte cu și despre teatru?

Știați că editura Nemira a dezvoltat una dintre cele mai importante colecții româneşti de teatru, Colecția Yorick? Dacă ştiaţi, atunci sigur vă place teatrul şi merită să aflaţi că, până pe 16 decembrie, Zilele Teatrului Nottara ne aduc spectacole de succes şi premiere, aniversări, dezbateri și colocvii.

Spectacolul „Uzina de plăceri S.A.“, după piesa „Ca Zăpada şi cei doi” de Valentin Nicolau, în regia lui Alexandru Berceanu, împlineşte nici mai mult, nici mai puţin de zece ani de la premieră. În seara de vineri, 14 decembrie, ora 19:00, spectatorii sunt aşteptaţi la o reprezentaţie aniversară. „Ca Zăpada şi cei doi“, piesă care a câştigat Premiul pentru Dramaturgie Camil Petrescu, este o explorare a identităţilor misterioase, pornind de la o poveste care, aparent, ne pune în faţa unor personaje desprinse din lumea noastră: o telefonistă de la linia erotică, un anonim care joacă la Bingo… Puţin vis, puţină realitate, mult teatru, în toate sensurile cuvântului. Din distribuţie fac parte Virgil Ogăşanu şi Crenguţa Hariton. (Sursa: Yorick.ro)

„Valentin Nicolau este, incontestabil, un dramaturg care ştie cum se face o piesă, stăpân pe replici, firesc în limbaj şi, nu în ultimul rând, plin de idei de teatru. Toate piesele lui pot fi puse în scenă. Sunt gândite pentru scenă. Mâna regizorului n-are de retuşat decât mărunţişuri.”  Nicolae Manolescu

Tot vineri, 14 decembrie, la Teatrul Nottara va  avea loc lansarea celor mai recente volume apărute în colecţia Yorick, publicată de Editura Nemira, în prezența coordonatorului colecției, Monica Andronescu, precum şi a celor două volume semnate de Valentin Nicolau, „Poveşti din al nouălea cer“ şi „Păstrează copia şi nu uita originalul“. Volumele vor fi prezentate de Carmen Stanciu, teatrolog şi vicepreşedinte AICT – Secţia Română, şi Monica Andronescu, coordonatorul colecţiei.

În aceeaşi zi, la ora 11.00, toţi cei interesaţi de cartea de teatru sunt aşteptaţi la colocviul dedicat acestei teme, moderat de criticii de teatru Elisabeta Pop şi Mircea Morariu. La dialog vor participa criticul de teatru Florica Ichim şi dramaturgul Valentin Nicolau, director al Editurii Nemira.

Vă aşteptăm cu drag la teatru!

Virgil Ogasanu si Crenguta Hariton in Uzina de placeri SA, de Valentin Nicolau, regia Alexandru Berceanu

Taguri: , , , , , , , , ,