600p400(9)

Nemira participă la RomCon 2015 – Convenția Națională de Ficțiune Speculativă și Viitorologie, ediția a 36-a, care are loc la Suceava, în perioada 18-20 septembrie. 

Organizatori: Societatea Ştiinţifică „Cygnus“ – Centru UNESCO, Universitatea „Ștefan cel Mare“ – Suceava (USV) și Asociația Română a Creatorilor și Autorilor de SF (ARCA SF)

Tema acestei ediții este: „Teroarea și terorismul în ficțiunea speculativă“.

Invitații de onoare sunt Mircea OPRIȚĂ și Alexandru MIRONOV, ambii cu mai multe volume publicate la edituria Nemira.
Printre invitații speciali se numără Ana Nicolau, directorul editurii Nemira și Marian Truță, redactor-șef al Colecției de Povestiri Științifico-Fantastice, și totodată autor publicat în colecția Nautilus SF.

În cadrul RomCon se acordă Premiile RomCon 2015. Finaliștii au fost aleși în urma votului online al publicului, iar câștigătorii sunt deciși de juriul convenției.  Editura Nemira este nominalizată la categoria Cea mai bună editură, Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice la categoria Cea mai bună revistă tipărită, Antuza Genescu pentru Xenos și Marian Truță pentru Almanahul Anticipația la categoria Cel mai bun antologator, Liviu Radu cu Golem, Golem și alte povestiri fantastice pentru Cel mai bun volum de povestiri și Tudor Popa cu ilustrațiile pentru volumul Basmania. Răspântia gândurilor la categoria Cel mai bun ilustrator.

La categoria Cel mai bun roman, Nemira are nu mai puțin de 4 nominalizări: Ne vom întoarce în Muribecca, de Sebastian A. Corn, Taravik: Înfruntarea nemuritorilor, de Liviu Radu, Senzoriada, de Cristian-Mihail Teodorescu și Vegetal, de Marian Truță și Dănuț Ungureanu.

Programul convenției poate fi consultat aici.

 

 

 

Taguri: