600p400d

Miercuri, 28 octombrie, de la ora 17.00 la Teatrul Metropolis are loc un eveniment marca Yorick pornind de la volumul Parisul personal. Casa cu daruri semnat de George Banu.

George Banu, Felix Alexa, Monica Andronescu, Constantin Chiriac, Marina Constantinescu, Mihaela Marin ne împărtăşesc mărturi despre daruri şi prieteni.

Un dar împlinit e o bucurie reciproc împărtăşit.

Casa cu daruri este o poveste despre Parisul personal al lui George Banu, dar de data asta Parisul din apartamentul lui, în care trăiesc toate poveștile pe care le-a strâns într-o viață. Povești din care fac parte oameni și spectacole, dar mai ales întâlniri în diverse părți ale lumii, luate cu sine, în chip de daruri, din orașele prin care a treut și care, odată aduse în apartamentul de la Paris au făcut să se oprească timpul în loc de mai multe ori. Fotografiile Mihaelei Marin însoțesc în acest al doilea volum al „Parisului personal” poveștile pe care obiectele le poartă cu sine. Volumul este o continuare a lucrării „Parisul personal. O autobiografie urbană”.

„Nu mă pot despărți de „figură” – „abstracția” nu mă atrage – și o caut peste tot, încerc să mi-o aliez și caut să o interpretez, oricum, oriunde, sub toate ipostazele. În adept al „figurii” mi-am epuizat spațiul vital fără a mă resemna să eșuez în „monoteismul” colecționarului, m-am dispersat și pierdut, sfârșind prin a face din apartamentul meu un autoportret. Vizitându-l mă recitesc. Dar nu mă îngrozesc, nici nu mă iubesc. Răsfoiesc acest maculator al vieții unde poteci și drumuri se încrucișează în dezordine, iar eu mă recunosc în rătăcirile pe care le constat. Eu l-am constituit, eu îl interpretez. Apartamentul personal e o instalație.” George Banu