Crăciunul înfierbântă de veacuri imaginaţia oamenilor, care au creat mii de obiceiuri şi de obiecte pentru a sărbători Naşterea Domnului. Toate semnificaţiile, simbolurile şi expresiile Crăciunului sunt reunite în volumul Enciclopedia Crăciunului de Gerry Bowler, publicat acum, pentru prima dată în limba română, de Editura Nemira.

În articole bine documentate, care ne poartă în vremuri apuse, dar şi în prezent, Enciclopedia Crăciunului trece în revistă filme, cărţi şi cântece care au înveselit atmosfera magică a Crăciunului. Pentru farmecul lui stau mărturie şi ilustraţiile. Autorul speră că, în cele peste o mie de articole ale sale, fiecare cititor va găsi ceva care să-l încânte, să-l surprindă şi să-l amuze, şi că, indiferent de perioada din an în care s-ar afla, Crăciunul va dobândi pentru el noi şi mai bogate semnificaţii.

Enciclopedia Crăciunului poate fi găsită în librării începând cu 7 decembrie, la preţul de 78.9 lei. Cartea poate fi achiziţionată atât din librăriile Nemira din AFI Cotroceni, bd. Magheru, nr. 8-10 şi bd. Ion Mihalache, nr. 125, cât şi online pe Nemira.ro.