cristina andrei600p400

Cristina Andrei a câştigat premiul pentru debut al revistei Observator Cultural pentru romanul Abonatul nu poate fi contactat, apărut la editura Nemira în 2014.

Gala Premiilor Observator Cultural s-a aflat la cea de-a IX-a ediţie şi a avut loc luni, 30 martie, la Teatrul Odeon.

Juriul a fost alcătuit din: Carmen Muşat (preşedinta juriului), Bianca Burţa-Cernat, Adina Diniţoiu, Adrian Lăcătuş, Antonio Patraş, Iulia Popovici şi Claudiu Turcuş.

Laudatio pentru câştigătoarea Cristina Andrei a fost făcut chiar de preşedinta juriului şi redactor-şef la revistei, Carmen Muşat, care a subliniat faptul că Abonatul nu poate fi contactat surprinde cititorii prin multitudinea de planuri narative şi mai ales prin registrele de limbaj foarte diferite, toate însă la fel de autentice.

Cristina Andrei a mulţumit revistei şi, în primul rând, directorului editurii Nemira, Valentin Nicolau, care a pariat pe romanul ei de debut şi a încurajat-o să îl publice.

CRISTINA ANDREI a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii București, specializându-se în limba şi literatura română și italiană. După câţiva ani de activitate didactică, odată cu Revoluţia din decembrie 1989, devine jurnalist la Televiziunea Publică, lucrând pe rând în Redacţiile Cultural, Viaţa spirituală, Educaţie-Ştiinţă, Religie-Istorie. În 2001 este martor privilegiat, ca trimis special al TVR, al întâlnirii istorice dintre reprezentanţii a două lumi despărţite de o mie de ani, Papa Ioan Paul al ll-lea și Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Vatican. În ultimii ani a participat ca voluntar în proiecte culturale, realizând filme documentare de autor în legătură cu investigaţiile privind descoperirea victimelor comunismului.

Un fragment din romanul Abonatul nu poate fi contactat a fost tradus în cel mai recent număr al revistei Orizzonti culturali italo-romeni.

Taguri: , ,