Vara asta cărțile editurii Nemira poartă cititorii prin peisajele exotice ale orașelor Buenos Aires, Maroc sau cele din vechiul Ceylon, pe fundalul cărora se consumă povești de dragoste extrem de diferite.

Zeii tangoului, de Carolina de Robertis, din colecția Damen Tango, spune povestea Ledei, o tânără de șaptesprezece ani, care ajunge din Italia la Buenos Aires, în 1913, cu o valiză și o vioară. Rămasă fără soțul promis, trebuie să-și facă o altă viață într-o altă țară. Sedusă de ritmurile tangoului, vrea să facă muzică. Dar tangoul este o lume a bărbaților. Viața scandaloasă și întunecată din cabarete și bordeluri se împletește cu viața muzicii, așa că eroina care înfruntă tabuuri și prejudecăți are nevoie de o nouă identitate. În Zeii tangoului descoperim un roman plin de erotism despre muzică, pasiune și căutarea unei vieții autentice.

Căsătorie de plăcere, de Tahar Ben Jelloun, apărut în colecția Babel, este povestea a două generații într-un roman care are parfumul tare al mirodeniilor. Amir, prosper negustor din Marocul anilor ’50, pleacă într-o călătorie lungă. Abia ajuns la Dakar, urmând cutuma islamică, o alege pe Nabou pentru o „căsătorie de plăcere“, dar se trezește îndrăgostit și începe o altă viață cu această a doua soție, trăită în paralel cu existența de familie. Destinele se amestecă, așa cum se amestecă albul și negrul, frumosul și urâtul, binele și răul, iubirea și ura. La fel, credințele, tabuurile, convingerile, prejudecățile.

Soția plantatorului de ceai, de Dinah Jefferies, din colecția Damen Tango, este o poveste pasionantă și plină de suspans, despre mistere, conduite și prejudecăți, care se petrece în Ceylon (Sri Lanka de azi). Tânăra Gwendolyn Hooper ajunge în exoticul Ceylon, nerăbdătoare să înceapă o viață nouă ca soție. O întâmpină însă un soț distant, secretos și întotdeauna ocupat. Explorând singură plantația de ceai, Gwendolyn descoperă uși încuiate, rochii vechi și alte semne ale unui trecut necunoscut. Când trebuie să aducă pe lume un copil, trebuie și să-i dezvăluie lui Laurence adevărul.

Taguri: , , , , , , , , , , ,