Romania, citeste-ma

Cărţile Editurii Nemira au însoţit Federatia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România (FEDCR) şi Teatrul Masca la Târgovişte în prima campanie a proiectului naţional de promovare a lecturii: „România, citeşte!”.

Evenimentul de săptămâna aceasta de la Târgovişte, “Citeşte cu mine Legendele Olimpului!”, este primul dintr-o serie de evenimente dedicate copiilor în cadrul “România, citeşte!”. Elevii au fost invitaţi, prin intermediul lecturii, la o călătorie fantastică în lumea Greciei Antice, a zeilor olimpieni. Statuile vivante ale Teatrului Masca, întruchipând personaje desprinse parcă din paginile cărţilor, au venit în sprijinul lecturii şi i-au incantat pe copii. Mihai Mălaimare (Directorul Teatrului Masca), personalităţi din sfera cultural-artistică şi oameni din sistemul educaţional şi de administraţie locală au subliniat importanţa lecturii în procesul de paideia, de formare a copiilor.

“Am primit cu bucurie propunerea de a ne alătura campaniei “România, citeşte!”. Fie că vorbim despre actorii care se pregătesc să joace un rol pe scena teatrului sau despre copiii care se pregătesc să işi joace propriul rol pe marea scenă a lumii numită viaţă, pe ambii lectura îi formează, îi îndrumă, îi defineşte. Acum, mai mult ca oricând este nevoie de valori, de principii, de repere! România, citeşte!” ne îndrumă Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca.

“Citeşte cu mine Legendele Olimpului!” este primul dintr-o serie de evenimente ce se vor desfăşura la nivel naţional în cadrul campaniei “România, citeşte!”. Campania va cuprinde lansări de carte, concursuri de lectură, lecturi publice, conferinţe şi alte evenimente culturale.

În contextul actual în care piaţa de carte din Romania este plasată pe ultimul loc în cadrul ţărilor din UE, organizatorii îşi propun să atragă atenţia asupra importanţei lecturii ca motor de dezvoltare personală şi socială. Semnalul de alarmă care a dus la iniţierea acestei campanii a fost dat de studiile recente care arată că 22% dintre români nu citesc nicio carte, în timp ce unul din cinci români citeşte doar o carte pe an.

Nemira susţine campaniile de promovare a lecturii şi crede în dobândirea unei vieţi bune prin educaţie şi cultură.

 

 

Taguri: ,