EDITURA NEMIRA este una dintre primele edituri independente din România, fondată de Valentin Nicolau. Povestea începe pe 22 iulie, 1991, aşa că astăzi Nemira le mulţumeşte cititorilor pentru 23 de ani în care au împărtăşit PLĂCEREA LECTURII!
Nemira s-a impus pe piața editorială prin colecţia Nautilus SF, în care au fost publicaţi pentru prima dată în România romancieri ca Stephen King, Frank Herbert, autorul seriei Dune, Philip K. Dick sau Isaac Asimov şi în care au apărut capodopere ale literaturii science-fiction internaţionale, majoritatea distinse cu prestigioase premii (Hugo, Nebula). În 1994, Nemira câştigă premiul pentru cea mai bună editură la prestigiosul Eurocron (Convenţia europeană de science fiction), la prima ediţie din România.
Planul editorial nu a cuprins doar cărţile fundamentale ale literaturii science-fiction şi fantasy, ci şi nume mari ale literaturii universale, tot pentru prima dată în România, precum scriitorii John Kennedy Toole, Paulo Coelho, Pascal Bruckner, Sven Hassel – cel mai mare succes editorial în anii de după Revoluţie – sau pe eseiştii Elias Canetti  şi Roger Caillois.
În cei 23 de ani de la înfiinţare, editura a publicat nenumăraţi scriitori români precum Mircea Nedelciu, Mircea Horia Simionescu, Ion Băieşu, George Banu, Sorin Antohi, Paul Goma, Şerban Foarţă, Simona Popescu, Mihai Sin, Emil Brumaru ş.a. La Nemira au debutat în 1995 Horia-Roman Patapievici cu volumul de eseuri Cerul văzut prin lentilă, apoi, în acelaşi an, post-mortem, Ioan Petru Culianu cu monografia Mircea Eliade, Radu Aldulescu, Lucian Vasilescu, Petre Barbu sau Radu Jörgensen.
Pe lângă binecunoscutele colecţii Suspans şi Nautilus SF, Nemira şi-a fidelizat cititorii cu o colecţie de literatură universală de prestigiu, Babel, o colecţie de studii de teatrologie, Yorick, dar şi cu popularele colecţii Damen Tango şi Bonton. Cititorii s-au putut bucura de-a lungul vremii şi de titlurile din colecţiile Epoca, Istoria, Porta Magica, Philemon sau Byzantium.
În “Săptămâna Nemira”, editura sărbătoreşte cei 23 de ani de plăcerea lecturii alături de cititori, prin promoţii speciale – 55% reducere la toate cărţile Nemira pe 22 iulie şi 40% reducere generală până duminică. Urmăriţi blogul editurii şi pagina de facebook pentru alte surprize!

23 de ani 850p315

Taguri: , ,