Joi, 14 iunie, de la ora 17.30, la librăria Humanitas are loc lansarea cărţii Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, scrisă de Iulian Tănase, cu ilustraţii de Alexia Udrişte.

Copiii și adulții deopotrivă vor descoperi alături de Iulian Tănase şi Radu Vancu, prin discuţii, lecturi & un atelier de storytelling, cum imaginația poate transforma totul din jur, obiectele în animale și cotidianul în magic.

„Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat” este o poveste despre dragostea dintre părinți și copii, despre forța imaginației și despre atenția și mirarea pe care copiii le pun în joc. Imaginația este miraculoasă, căci cu ajutorul ei putem face cele mai extraordinare lucruri sau putem inventa povești, care nu sunt mai puțin adevărate doar pentru că au fost inventate.

Iulian Tănase era un căpcăun căruia nu-i era dor de nimeni înainte să i se nască cei doi copii. Era verde, avea o gură uriașă, urechi ca două pâlnii, un nas ca un tobogan, brațe și picioare puternice, dinți ascuțiți, și visa în fiecare noapte că se transformă în om A devenit pe jumătate om când s-a născut Adora și pe de-a-ntregul om când s-a născut Sacha. De când e tată a învățat că dragostea te face om, că tații sunt mai puternici decât toate animalele sălbatice din lume și că ei nu trebuie să fie frumoși, ci doar să se joace cu tine, să fie amuzanți și să te ia în brațe sau pe umeri când te dor picioarele. După ce o să reușească să fie cel mai bun tată, o să încerce să fie și cel mai bun scriitor din lume.