Romania citeste!Federatia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România (FEDCR) demarează în această toamnă campania naţională de promovare a lecturii „Romania, citeste!”, menită să încurajeze lectura în rândul publicului larg.

În contextul actual în care piaţa de carte din Romania este plasată pe ultimul loc în cadrul ţărilor din UE, organizatorii îşi propun să atragă atenţia asupra importanţei lecturii ca motor de dezvoltare personală şi socială. Semnalul de alarmă care a dus la iniţierea acestei campanii a fost dat de studiile recente care arată că 22% dintre români nu citesc nicio carte, în timp ce unul din cinci români citeşte doar o carte pe an.

Campania va include concursuri, lecturi publice, lansări de carte şi o serie de evenimente cu şi despre cărţi organizate în Bucuresti, Arad, Câmpina, Targovişte, Galaţi, Craiova, Brasov şi va beneficia de sprijinul a numeroase instituţii de cultură şi a autorităţilor.

Echipa Nemira se bucură să participe la un astfel de proiect, cu încrederea că tot mai mulţi dintre noi vor descoperi plăcerea şi beneficiile lecturii.

Romania citeste!

 

Taguri: , , , ,