Anticipatia

După recordul de vânzări atins în 2012, Anticipaţia îşi aşteaptă cititorii la Cafeneaua Complexităţii, organizată în Club 24, Regie-Grozăveşti, luni, 14 ianuarie 2013, ora 19:30, cu invitaţi speciali şi dezbateri interesante.

Vor vorbi: Valentin Nicolau şi Alexandru Caragea.

Se va anticipa la scenă deschisă lumea pe care ne-o dorim şi care sperăm să devină o realitate.

Aflaţi care ar putea fi viitorul cărţii, cum ar putea fi experienţa lecturii, anticipaţi împreună cu iniţiatorii proiectului Anticipaţia cum anume inovaţia, tehnologia şi imaginaţia ne pot schimba viaţa!

Dezbateri Anticipația:
Sinergii pe scena comunicării anticipative

Acum un deceniu, acest text conținea 80% ficţiune şi 20% previziune obiectiv fundamentată. Acum, raportul s-a răsturnat!
Cartea se va tipări şi retipări singură sub presiunea unor câmpuri electrice și nu sub aceea a unei tiparnițe. Mai mult, cartea mea va interacţiona cu cartea ta … așa cum calculatoarele, laptopurile, tabletele, mobilele și multe alte terminale inteligente o fac deja. Cartea se va contopi cu caietul. Va suporta adnotări și conversații prin adnotări. Va înregistra realitatea și o va memora, probabil în cotor și în norul de servicii informatice la care va fi cuplată. Va înregistra imagini, secvențe video, sunete, parametri din mediu … așa cum o fac deja tabletele și telefoanele inteligente.

Idealul tehnologiei informației se dovedește a fi fost reinventarea cărții și nu uciderea ei, așa cum clamau falșii profeți. Spre deosebire de cartea clasică, noua carte – și ea cu coperte, pagini și cotor – va fi mai mult mai bogată funcțional. Iar, dacă observăm că scrisul și lectura, înțelese în sens larg, sunt cele două moduri fundamentale de interacțiune a omului cu cartea, putem trage o concluzie firească.

Scrisul și lectura se vor îmbogăți!

Editura Anticipația vă invită la o dezbatere privitoare la viitorul participativ al experienței lecturii, în care e-cartea poate fi cheia rezolvării saltului de complexitate a comunicării, creat prin emergența societății dependente de cunoaștere.

Ce se întâmplă când cititorii devin tot mai creativi, iar scriitorii din ce în ce mai receptivi? Ce vor deveni atunci editorii și distribuitorii din media?

Vor conferenția, lansa și modera discuția: Valentin Nicolau și Alexandru Caragea

Intâlnirile Cafenelei Complexităţii se desfăşoară în Club 24, aflat în Complexul studenţesc Regie – Grozăveşti.

Sursa: Cafeneaua Complexităţii, Centru pentru Studii Complexe

 

 

După 30 de ani, Nemira a relansat Anticipaţia, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2012, prin intermediul mai multor  produse editoriale:

Almanahul Anticipaţia 2013, care cuprinde articole de știință, interviuri cu personalități din lumea științei și inovaţiei tehnologice, articole ale unor prestigioşi scriitori SF străini sau români, povestiri SF şi Fantasy, articole de film, bandă desenată, articole referitoare la premiile Nobel 2012 şi foarte multe informaţii preţioase pentru cei pasionaţi de science-fiction, eseu şi reflecţie filosofică sau articole de popularizare a ştiinţei.

Colecţia de Povestiri Ştiintifico-Fantastice (CPSF) Anticipaţia. Fiecare număr va cuprinde una sau două povestiri SF ale unor autori români sau străini, alături de un articol referitor la tema științifică ce a stat la baza lucrării. Povestirile străine vor fi opere care au fost recompensate cu premiile internaționale Hugo, Nebula, Fantasy Awards, Arthur C. Clarke etc.

Revista de ştiinţă şi ficţiune Anticipaţia.com.

şi cărţile Anticipaţia:

Antologia Viitorului, de Henry Gee. 100 de povestiri scurte despre viitor și cum va fi el. Autorii sunt oameni de știință, jurnaliști și scriitori SF celebri. Povestirile acoperă o gamă largă de subiecte legate de viitor, adoptând forme dintre cele mai diferite, de la satire, scheciuri până la recenzii despre cărți fictive sau articole de știință.

Ştiinta viitorului, de Max Brockman. Personalități din lumea științei dezvăluie progresul și cercetările făcute într-o varietate de domenii, de la neuroștiință la psihologia evoluției, de la demografie la oceanografie. În această carte veţi găsi o comoară de idei incitante, care ne vor face să renunțăm la prejudecăți despre vârstă, sex, rasă și la clișeele prezente azi în felul în care e percepută știința.

Anticipaţia reprezintă unul dintre cele mai populare branduri editoriale româneşti, specializat în publicarea literaturii științifico-fantastice și de popularizare a științei, constituind punctul de întâlnire dintre ştiinţă, ficţiune şi eseu filozofic. Anticipaţia are ca miză reafirmarea ca fenomen publicistic care să stimuleze generaţii la rând de scriitori şi să determine o adevărată mişcare, atât în sfera literaturii cât şi în cea a anticipaţiei de tip ştiinţific.

Almananul Anticipația 2013 a fost distins cu premiul pentru Cea mai bună carte a anului 2012 în cadrul Galei Comunicații Mobile şi a fost una dintre cele mai bine primite cărţi la Gaudeamus 2012, ajungând rapid în topul vânzărilor Editurii Nemira.

premiu.anticipatia.550p200

Taguri: , , ,