Să încurajăm cititul de plăcere e misiunea de suflet a editurii Nemira, iar în 2020 pornim, alături de comunitatea noastră de cititori de cursă lungă, o campanie de promovare a magiei poveștilor din cărțile preferate #BooksAreMagic.

Pentru noi, cărțile nu sunt obiecte, sunt canale prin care ajungem la povești puternice și importante, la idei provocatoare, care stimulează imaginația și gândirea critică.

Pentru noi și pentru cititori, Books really Are Magic.

Așa că, pe tot parcursul anului, pe canalele Nemira vom publica materiale despre plăcerea lecturii, obiceiuri de lectură, dar și recomandări de lectură de la cititori și, pentru noutățile noastre, am desemnat„ambasadori” ai cărților, cititori cu care am simțit un Book Match Made in Heaven.

În luna martie, sărbătorim împreună scriitoarele și protagonistele care ne inspiră, sub sloganul #FemeileSuntTari și mai sărbătorim poezia, această pasăre rară, de 21 martie – Ziua Internațională a poeziei.

Toată luna aprilie (când sărbătătorim Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret pe 2 aprilie și pe 23 aprilie, – Ziua Internațională a Cărții) invităm cititorii să țină un „jurnal de lectură” alături de noi și să schimbăm zilnic impresii în campania „Ce carte citești azi?”.

Iar în luna mai ne pregătim pentru cea mai mare întâlnire cu cititorii – Salonul de Carte Bookfest.

Vrem să îi cunoașteți mai îndeaproape pe scriitorii români publicați în colecțiile n’autor – de proză și Vorpal – de poezie, așa că aceștia vor fi parte dintr-o campanie video despre cum scriu, de ce scriu și, mai ales, cum au ajuns să fie publicați.

Așadar, așteptăm cu drag super-cititorii să fie alături de noi în numele #BooksAreMagic și să împărtășească cu cei din jurul lor, plăcerea lecturii!

Campaniile se desfășoară pe canalele online ale editurii: blogul Nemira, pagina de Facebook și Instagram, grupurile Facebook Armada și Young Adult și prin newsletterele trimise în fiecare luni.